Samenstelling kostprijs

De kostprijs van een opleiding wordt opgesplitst in 2 delen, het inschrijvingsgeld en de extra kost.

Het inschrijvingsgeld wordt wettelijk vastgelegd op €1,50 per lestijd. Volg je bijvoorbeeld een module van 60 lestijden, dan bedraagt het inschrijvingsgeld dus €90.

De overheid heeft wel een maximumgrens bepaald. Dit betekent dat er per gevolgde opleiding en per semester maximum €300 kan aangerekend worden. Voor de berekening van dit maximum wordt er gekeken naar de startdatum van de module. Modules die starten tussen 1 september en 31 december behoren tot het eerste semester, modules die starten tussen 1 januari en 31 augustus behoren tot het tweede semester. Dit maximumplafond is niet overdraagbaar naar een ander centrum. Hou dus in elk geval goed je betalingsbewijzen bij.

Er kan ook een extra kost aangerekend worden. Dit gaat over kosten als handboeken, cursusmateriaal, voedingswaren,... Deze kosten worden vooraf vastgelegd en meegedeeld.

De betaling van de kostprijs gebeurt bij de inschrijving. In het secretariaat kan je betalen met bancontact (bij voorkeur) of in contanten. Als je online inschrijft, heb je een aantal elektronische betaalmogelijkheden.