Sectorvoordelen

Werk je in een bedrijf dat is aangesloten bij Vormelek (sector elektriciteit), de FVB-FFC Constructiv (sector bouw) of TOFAM (sector metaal), dan kom je voor bepaalde opleidingen ook in aanmerking voor een premie. Meer info op de sites van VormelekConstructiv en Tofam.

Werk je als bediende in een onderneming met Paritair Comité 218, dan kunnen je opleidingskosten terugbetaald worden door CEVORA. Meer info op de site van Cevora.

Werk je in de horecasector, dan kan je in aanmerking komen voor een premie als je een opleiding voeding volgt. Meer info op de site Fan van Horeca.

Als werkzoekende kun je van bepaalde verplichtingen vrijgesteld worden en toch je werkloosheidsuitkering behouden, als je een opleiding volgt die leidt naar een knelpuntberoep. De voorwaarden kun je terugvinden op de site van de RVA.

Woon je in Roeselare, en wil je een opleiding volgen bij Creo campus Roeselare, dan kan je ook in aanmerking komen voor een vermindering. Meer info in het Welzijnshuis, Gasthuisstraat 10 te Roeselare, 051/80 59 00 of op de site van het Welzijnshuis.