Chocoladebewerker

In deze opleiding leert de cursist chocoladeproducten bereiden, verpakken en afwerken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de gemaakte producten te verkopen.

Structuurschema Chocoladebewerker

C Bak Chocbew
Pralines Lolly Met Pistacheganache

Certificaat

De opleiding Chocoladebewerker omvat in totaal 440 lestijden. Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. De volledige opleiding wordt bekrachtigd met het certificaat CHOCOLADEBEWERKER.

Startmodule

  • Eenvoudige chocoladeproducten (80 lt): chocoladesnoepjes, truffels, chocoladedecoraties,…

Specialisatiemodules

Voorkennis startmodule vereist - modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. 

  • Dessertkoekjes (80 lt): zandkoekjes, miosprits, koffieklavertjes, tartine, Russe, bokkenpootjes,...
  • Pralines (80 lt) - voorkennis 1 vereist: snij-, spuit en vormpralines met diverse vullingen
  • Chocoladestukken (80 lt) - voorkennis 1 vereist: gebruik van chocolade in functie van decoratie en garnering

Extra modules

Je kan met deze module(s) starten na het volgen van 160 lt.  

  • Verkoop (banket) bakkerij- en aanverwante producten (40 lt) 
  • Organisatie (banket) bakkerij- en aanverwante (80 lt) 

Lt = lestijden. 

Extra modules

Opleiding Lesuren Edu. verlof  Prijs Extra kost
Chocoladebewerker
van 05/09/2018 tot 23/01/2019
in Campus Scheutistenlaan Kortrijk
woensdag & zaterdag
AV - VM
- Kosten: Kosten: -

SCHRIJF IN VIA LOCATIE 

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod bakken

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met opleiding bakken? Laat gerust je gegevens na.