Streekgerechten

Maak kennis met de klassiekers uit grootmoeders keuken!

We bereiden eenvoudige maar oerdegelijke en lekkere streekgebonden gerechten.

Streekgerechten1
Streekgerechten2

Instapvoorwaarden

Je bezit de basiscompetenties van:

  • Dagschotels met vlees, gevogelte en vis (Koken voor gasten),
  • Nagerechten (Koken voor zoetemondjes).

Cursusinhoud

Je leert:

  • zelfstandig werken,
  • bereidingen met binnen- en buitenlandse streekgerechten uitvoeren,
  • bereidingen met binnen- en buitenlandse streekproducten uitvoeren,
  • aandacht besteden aan veiligheid en hygiëne,
  • deze recepten en meer: West- Vlaamse papsaus met garnalen en gepocheerd eitje, Zeebrugse kreeftjes in prei met jonge raapjes en wortelsabayon, Boeuf bourguignon met wortelen en spekaardappelen, Roeselaars elexirijs met kletskopjes.