Foto's en muziek op je Mac

Wil je jouw kennis van Mac verder optimaliseren, dan is deze cursus ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je programma’s kan installeren. Verder ben je creatief bezig met beeldmateriaal door gebruik te maken van programma’s zoals Foto’s, Voorvertoning, Albelli (voor fotoboeken) en Pixlr Express (voor collages). Ook iTunes voor muziek en iMovie voor het samenstellen van eigen filmpjes komt aan bod.

Instapvoorwaarden 

  • De cursus ‘Ontdek je Mac – deel 1’ gevolgd hebben of reeds vertrouwd zijn met de werkomgeving van Mac. Het eerste deel van de cursus wordt ten zeerste aangeraden! 
  • Indien je over een MacBook beschikt, mag je deze zeker meebrengen naar de les! Zorg er dan voor dat deze opgeladen is wanneer je naar de les komt. 
  • CVO Creo beschikt over 12 Mac Mini’s op Campus VMS te Roeselare en 16 iMac’s op Campus Kortrijk, waarmee je aan de slag kunt tijdens de lessen. 

Inhoud module

  • Programma’s downloaden en installeren van internet en uit de App Store 
  • Werken met Foto’s: scannen met Fotolader,  Photobooth, programma Foto’s, programma Voorvertoning, collages maken met Pixlr Express, fotoboeken maken met Albelli 
  • Werken met Muziek: iTunes Store - jouw muziek beheren met iTunes – Spotify - Bluetooth – Apple Music en iTunes Match 
  • Werken met Film: Youtube en iMovie, Apple TV

Gecombineerd onderwijs

Dit is een ICT-module in gecombineerd onderwijs. Je hebt de mogelijkheid om de oefeningen gedeeltelijk thuis te maken. De oefeningen bezorg je aan de leerkracht via een digitaal leerplatform. Meer info tijdens de eerste les.

Projecten iMovie cursisten

Wil je een aantal praktijkvoorbeelden van door cursisten gemaakte filmpjes met iMovie over verschillende schooljaren zien, neem dan hier een kijkje!

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod ICT

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze ICT-module? Laat gerust je gegevens na.