Word een onderwijsprofessional: behaal het diploma van leraar!

"Minister Crevits benadrukt dat de volgende jaren gemiddeld 6.000 voltijdse jobs per jaar in het basis- en secundair onderwijs moeten worden ingevuld. ‘Dat komt zowel door de groei van het aantal leerlingen, als door leerkrachten die met pensioen gaan." De Standaard, 24 augustus 2017.

!Wie momenteel beschikt over een diploma secundair onderwijs en de lerarenopleiding wil aanvatten, kan nu nog via een opleiding van 60 studiepunten het diploma van leraar behalen! 

De lerarenopleiding wordt naar alle waarschijnlijkheid hervormd vanaf september 2019. Cursisten die tegen september 2019, 15 studiepunten hebben behaald in de SLO, kunnen de opleiding in een overgangsperiode nog afwerken tot juni 2021. De opleiding in afbouw zal aan een universiteit of hogeschool georganiseerd worden en niet langer aan een cvo. De vernieuwde lerarenopleiding zal bestaan uit: 

  • educatieve graduaatsopleiding (hbo): 90 studiepunten
  • verkorte educatieve bachelor: 60 studiepunten
  • verkorte educatieve master 60 studiepunten (voor zij-instromers)

Uiteraard blijven alle diploma’s van de specifieke lerarenopleiding (SLO) ook na september 2019 geldige studiebewijzen om een onderwijsopdracht op te nemen.

Fotocollage

De folders met het programma voor het tweede semester van 2017-18 voor het Flextraject/online afstandstraject en LIO kun je terugvinden  onder inschrijven SLO. Nieuwe cursisten kunnen inschrijven vanaf zaterdag 9 december 2017 via het onthaal tijdens de openingsuren.

De inschrijvingen voor het eenjarig traject voor 2018-2019 gaan pas van start in het voorjaar

C Slo Wolk

Je  wil een 'krachtige' leraar secundair onderwijs worden?  Je bent al tewerkgesteld in onderwijs? Je denkt eventueel ook aan het buitengewoon secundair onderwijs, het deeltijds beroepssecundair onderwijs, het hoger (beroeps)onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs of het volwassenenonderwijs? Je bent bovendien vakinhoudelijk bekwaam door je vooropleiding en / of nuttige ervaring? 

Volg dan de Specifieke Lerarenopleiding (SLO) waarin je begeleid wordt in je groei tot professionele leraar! 

Wat zijn je tewerkstellingskansen in het onderwijs? 

Volgens het meest recente arbeidsmarktrapport zijn de prognoses voor tewerkstelling in het secundair onderwijs vanaf 2018 positief. In 2022-2023 wordt een aanwervingsbehoefte van 3.443 voltijdse krachten voorspeld wat maar liefst 35% meer is in vergelijking met het schooljaar 2014-2015.  Die stijging is vooral te wijten aan een grotere doorstroming van leerlingen vanuit het basisonderwijs.
 

Aangepast aan jouw persoonlijke situatie kun je à la carte je traject samenstellen. Er is voor elk wat wils. Ontdek waar we voor staan, onze aanpak, de mogelijke trajecten en kom naar één van onze infomomenten.