Word een onderwijsprofessional: behaal het diploma van leraar!

Opgelet (!): de specifieke lerarenopleiding is voor quasi alle modules volzet. Voor compleet nieuwe cursisten lukt het niet meer om nu nog in te schrijven. Dank voor uw begrip!  

"Minister Crevits benadrukt dat de volgende jaren gemiddeld 6.000 voltijdse jobs per jaar in het basis- en secundair onderwijs moeten worden ingevuld. ‘Dat komt zowel door de groei van het aantal leerlingen, als door leerkrachten die met pensioen gaan." De Standaard, 24 augustus 2017.

De lerarenopleiding wordt naar alle waarschijnlijkheid hervormd vanaf september 2019. Cursisten die tegen september 2019, 15 studiepunten hebben behaald in de SLO, kunnen de opleiding in een overgangsperiode nog afwerken tot juni 2021. De opleiding in afbouw zal aan een universiteit of hogeschool georganiseerd worden en niet langer aan een cvo. De vernieuwde lerarenopleiding zal bestaan uit: 

  • educatieve graduaatsopleiding voor secundair onderwijs: 90 studiepunten
  • verkorte educatieve bachelor voor secundair onderwijs: 60 studiepunten
  • verkorte educatieve master voor secundair onderwijs: 60 studiepunten 

Uiteraard blijven alle diploma’s van de specifieke lerarenopleiding (SLO) ook na september 2019 geldige studiebewijzen om een onderwijsopdracht op te nemen.

Fotocollage

De folders met het programma voor het eerste semester van 2018-19 voor het Flextraject/online afstandstraject en LIO kun je terugvinden vanaf half mei onder inschrijven SLO. Nieuwe cursisten kunnen inschrijven vanaf zaterdag 2 juni 2018 via het onthaal tijdens de openingsuren.

De inschrijvingen voor het eenjarig traject voor 2018-2019 gaan van start vanaf zaterdag 21 april 2018. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 30. 

C Slo Wolk

Je  wil een 'krachtige' leraar secundair onderwijs worden?  Je bent al tewerkgesteld in onderwijs? Je denkt eventueel ook aan het buitengewoon secundair onderwijs, het deeltijds beroepssecundair onderwijs, het hoger (beroeps)onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs of het volwassenenonderwijs? Je bent bovendien vakinhoudelijk bekwaam door je vooropleiding en / of nuttige ervaring? 

Volg dan de Specifieke Lerarenopleiding (SLO) waarin je begeleid wordt in je groei tot professionele leraar! 

Wat zijn je tewerkstellingskansen in het onderwijs? 

Volgens het meest recente arbeidsmarktrapport zijn de prognoses voor tewerkstelling in het secundair onderwijs vanaf 2018 positief. In 2022-2023 wordt een aanwervingsbehoefte van 3.443 voltijdse krachten voorspeld wat maar liefst 35% meer is in vergelijking met het schooljaar 2014-2015.  Die stijging is vooral te wijten aan een grotere doorstroming van leerlingen vanuit het basisonderwijs.
 

Aangepast aan jouw persoonlijke situatie kun je à la carte je traject samenstellen. Er is voor elk wat wils. Ontdek waar we voor staan, onze aanpak, de mogelijke trajecten en kom naar één van onze infomomenten.