NT2 - Nederlands voor anderstaligen

Ik spreek Nederlands. Jij ook?

Wil jij Nederlands leren…

om met je buren te praten, om je kinderen met huiswerk te helpen, om werk te vinden, om naar de markt te gaan, om papieren te begrijpen of om je in Vlaanderen thuis te voelen?

Fs Nt2 2
Fs Nt2 6

Bij ons leer je als anderstalige volwassene Nederlands in een open sfeer, met professionele en enthousiaste leerkrachten. Na enkele maanden zal je al een gesprek in het Nederlands kunnen voeren. Welkom! 

Je kan les volgen in:

  • Het standaardtraject: 4 lessen per week les (9 weken) of 6 lessen per week (6 weken - superintensief)
  • Het verlengde traject: 4 lessen per week (12 weken).

We bieden ook thematische modules aan: cursussen die verder gaan dan taal alleen. Bijvoorbeeld: cursus solliciteren, gezondheid en gezonde voeding, vrije tijd, consument… Ook een cursus theoretisch rijbewijs B voor anderstaligen kan je bij ons volgen.

Heb je nog nooit Nederlands geleerd? Ga dan eerst naar de Dienst Nederlands Leren van het Agentschap Integratie en Inburgering. Zij bekijken samen met jou welk type traject voor jou het meest geschikt is.

Hugo Verrieststraat 4, Roeselare
Els De Clercq - 0483 34 65 82

Onze troeven

  • Veel aandacht voor de ondersteuning van de cursisten: uitspraakles bij een logopediste, extra groepslessen, individuele remediëring, een cursus Latijns schrift, een open leercentrum en een NT2-blog met extra oefeningen
  • Begeleiding in je NT2-leertraject en hulp als je een verdere opleiding wil volgen buiten NT2
  • Taalondersteuning bij een andere opleiding in CRE0
  • Extra activiteiten, vaak in samenwerking met andere organisaties (themadagen, praattafels, kooksessies, rondleidingen in Roeselaarse diensten, uitstappen)
  • Verschillende startmomenten tijdens het schooljaar