Autocarchauffeur

Na het succes van de opleiding tijdens de voorbije schooljaren, organiseren we dit jaar opnieuw de opleiding autocarchauffeur.

Creo is het enige CVO in Vlaanderen dat deze opleiding aanbiedt. Voor de realisatie van de opleiding, zowel inhoudelijk als voor het gebruik van het materieel en infrastructuur, kan Creo rekenen op de steun van het Sociaal Fonds en van VDAB.

De opleiding tot autocarchauffeur reikt verder dan het gewone rijbewijs. Met modules als administratie, communicatie, onderhoud rollend materieel, rijtechnieken e.a. word je voorbereid op het behalen van het vereiste rijbewijs met vakbekwaamheid.

Onder bepaalde voorwaarden kan je na het slagen in de volledige opleiding een financiële tussenkomst krijgen van het Sociaal Fonds. Meer info vind je op de website van SF. 

http://www.sociaalfondssocial.be/nl/activiteiten_behalen-rijbewijs-vakbekwaamheid.php

Na afloop van elke module (en mits slagen) wordt een (deel)certificaat erkend door departement Onderwijs uitgereikt.

Organisatie opleiding

Buswebsite

De sector kampt al jaren met een instroomtekort. Wil je je dus omscholen – ook al heb je nu reeds werk – dan is deze opleiding wat je zoekt! De cursussen zullen immers plaatsvinden ’s avond (maandag-, dinsdag- en donderdagavond) en op zaterdag. Eerst worden alle theoretische modules gezien tijdens de week (in deze periode zijn er dus geen lessen op zaterdag). Eens de theoretische examens voorbij zijn, start de praktijk op zaterdag, en vallen de meeste lessen tijdens de week weg.

Als je slaagt voor de bijhorende examens, heb je veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Bedoeling is dat de opleiding kan vervolledigd worden in een tijdbestek van 7 maanden. Kostprijs van de opleiding bedraagt €1140. Deze prijs is exclusief examenkost (examens vinden plaats in een extern examencentrum). Bij aanvang van de opleiding moet je ook een medisch geschiktheidsattest kunnen voorleggen.

START van de opleiding: 15 oktober 2018 

De volledige opleiding duurt 300 lestijden. 

Instapvoorwaarden

  • minstens 21 jaar zijn
  • in het bezit zijn van een rijbewijs B
  • geslaagd zijn voor een medische keuring
  • tijdig ingeschreven zijn 
  • betaald hebben voor de start van de module.

Structuurschema van de volledige opleiding autocarchauffeur

Ss Autocar17182

Examengelden extern examencentrum

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.