Hulpmecanicien

Dit eerste luik van de opleiding bestaat uit drie modules. Na het succesvol volgen van die modules mag je jezelf hulpmecanicien noemen. 

Demontage-Montage

Demontage-montage omvat het leren sleutelen aan de auto en het leren omgaan met gereedschap.
Hierbij leer je diverse onderdelen demonteren en monteren, zoals het koelsysteem, brandstofsysteem, veer- en ophangingsystemen, stuurinrichting, elektrische onderdelen, motoren, ruiten, portieren, interieurdelen, enz….
Deze module duurt 120 lestijden

Onderhoud en bandenmontage 1

In deze module wordt vooral aandacht besteed aan het uitvoeren van een onderhoud, het vervangen van remmen, schokdemper, ophangingssystemen, uitlaatsystemen, uittesten van batterijen, verlichtingssystemen, onderhoud van een voertuig, enz...
Deze module duurt 120 lestijden

Onderhoud en bandenmontage 2

In deze module wordt vooral aandacht besteed aan het onderstel waar je leert banden vervangen en uitbalanceren, wieluitlijning uitvoeren, diagnose stellen op ophangingssystemen, enz...
Deze module duurt 80 lestijden

Instapvoorwaarden

  • minstens 16 jaar zijn
  • Deze modules zijn startmodules. Er is geen voorkennis vereist

Behaal je diploma secundair onderwijs

De opleidingen Mecanicien Personen- en lichte bedrijfswagens en Technicus Personen- en lichte bedrijfswagens leiden in combinatie met het certificaat AAV (TKO) tot een diploma secundair onderwijs.

klik hier voor het stappenplan

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.