PLC-technieker: opleidingstraject

De opleiding PLC-technieker bestaat uit drie pijlers. In eerste instantie worden alle basiselementen van de elektriciteit aangeleerd. Daarna volgt een flinke kluit industriële elektriciteit en tenslotte komen de heel specifieke PLC-modules aan bod.

Deze opleiding richt zich vooral naar cursisten met een sterk technische interesse, meer specifiek in de industriële elektriciteit en automatisering. 

Na afloop van elke module (en mits slagen) wordt een (deel)certificaat erkend door departement Onderwijs uitgereikt.

De volledige opleiding duurt 580 lestijden.

C Tec Plc
F Ict Tech

Wat leer je in deze opleiding? 

In de opleiding PLC-technieker worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd voor het programmeren van een PLC. Je leert in bestaande programma's de functies herkennen en aanpassen. Je leert werken met verschillende in- en uitgangen en je leert fouten in de soft- en hardware detecteren en herstellen. We werken met de TIA Portal software om de S7-1200 en S7-300 PLC's van Siemens te programmeren.

Diploma secundair onderwijs

De volledige opleiding PLC Technieker leidt in combinatie met het certificaat AAV (TKO) tot een diploma secundair onderwijs.

klik hier voor het stappenplan

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.