Aarding, tellerkast en verdeelbord

In deze module komt het monteren en plaatsen van een aardingsinstallatie, verdeelbord, aansluit- en tellerkast in residentiële installaties aan bod.

Deze module duurt 80 lestijden.

Inhoud van de module

Je leert zelfstandig en op een verantwoorde wijze en rekening houdend met de vigerende regelgeving, tellerkasten en verdeelborden voor residentieel gebruik installeren. Verder leer je zelfstandig en volgens goed vakmanschap een aardingsinstallatie voor een woning te voorzien.

Ten slotte wordt er een volledig elektrisch dossier samengesteld die nodig is om een elektrische keuring van een woning te kunnen finaliseren.

Specifieke meetgereedschappen voor het controleren van de isolatieweerstand van de installatie en de spreidingsweerstand van de aarding worden hier aangebracht.

Instapvoorwaarden

  • minstens 16 jaar zijn
  • tijdig ingeschreven zijn 
  • betaald hebben voor de start van de module.  

De module Aarding, tellerkast en verdeelbord is geen startmodule. Eerst moet de module Basisschakelingen met succes gevolgd worden. Indien je reeds werkervaring hebt opgedaan kan je eventueel via een proef vrijgesteld worden voor die module.

Structuurschema volledige opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur

Behaal je diploma secundair onderwijs

De volledige opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur leidt in combinatie met het certificaat AAV (TKO) tot een diploma secundair onderwijs.

klik hier voor het stappenplan

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.