Afstandsschakelingen en verlichting

In deze module komen de algemene principes en begrippen bij verlichting en een lichtplan aan bod, evenals het toelichten en gebruiken van diverse voorschakelapparatuur met hun bijhorende lichtbron. Verder komen de afstandsschakelingen en de modulaire schakelapparatuur voor verlichting en stopcontacten aan bod die gebruikt worden in residentiële installaties.

Deze module duurt 120 lestijden.

Inhoud van de module

Je leert zelfstandig en volgens goed vakmanschap toestellen voor verlichting correct monteren en aansluiten, en kan eveneens fouten in verlichtingstoestellen vaststellen en de toestellen vervangen. 

Je leert zelfstandig en volgens goed vakmanschap afstandsschakelingen uitwerken en uitvoeren. Je leert ook het bijhorende schema te lezen en te analyseren. Ook het beveiligingen van afstandsschakelingen zijn in de module opgenomen.

Instapvoorwaarden

  • minstens 16 jaar zijn
  • tijdig ingeschreven zijn 
  • betaald hebben voor de start van de module.  

De module Afstandsschakelingen en verlichting is geen startmodule. Eerst moet de module Basisschakelingen met succes gevolgd worden. Indien je reeds werkervaring hebt opgedaan kan je eventueel via een proef vrijgesteld worden voor die module.

Structuurschema volledige opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur

Behaal je diploma secundair onderwijs

De volledige opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur leidt in combinatie met het certificaat AAV (TKO) tot een diploma secundair onderwijs.

klik hier voor het stappenplan

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.