Communicatiesystemen en woningautomatisatie

In deze vervolmakingsmodule wordt een elektrische installatie van een woning volledig geautomatiseerd en uitgewerkt met behulp van programmeerbare modules (NIKO) en de nieuwste energiezuinige technieken. Ook bedrijfsbezoeken worden in de module geïntegreerd.

Deze module duurt 80 lestijden.

Inhoud van de module

In deze module komt het monteren, aanleggen en aansluiten van signalisatie, telefonie, TV en databekabeling in residentiële installaties aan bod. De cursist leert op een zelfstandige, correcte en veilige manier elementaire systemen voor datacommunicatie en woningautomatisatie in een woning te voorzien. Daarnaast worden in deze module eveneens begrippen en principes in verband met nieuwe technieken aangehaald, bijv. ventilatie, verwarming, fotovoltaïsche panelen, warmtepompen, zonneboilers,...

Instapvoorwaarden

  • minstens 16 jaar zijn
  • tijdig ingeschreven zijn 
  • betaald hebben voor de start van de module.  

De module Communicatiesystemen en woningautomatisatie is geen startmodule. Eerst moet de module Basisschakelingen met succes gevolgd worden. Indien je reeds werkervaring hebt opgedaan kan je eventueel via een proef vrijgesteld worden voor die module.

Behaal je diploma secundair onderwijs

De volledige opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur leidt in combinatie met het certificaat AAV (TKO) tot een diploma secundair onderwijs.

klik hier voor het stappenplan

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.