Technisch tekenen

Inventor 1 en 2 CAD-tekenen

Autodesk Inventor is een professioneel ontwerpprogramma waarmee je mechanische constructies in 3D kunt tekenen. Inventor wordt veel gebruikt door de industrie. Het programma is gratis beschikbaar voor studenten. Met Autodesk Inventor kan je niet alleen onderdelen maken, maar je kunt de onderdelen ook samenbrengen in een assembly of montage. Deze montage kan je ook op papier zetten en je kan de onderdelen nummeren en de afdruk voorzien van een stuklijst. 

MEER INFO 

Inventor Project

Inventor Project helpt je op weg met de uitgebreide mogelijkheden van Inventor in assembly omgeving.

meer info 

2D AutoCAD 1 en 2

Tijdens deze opleiding leren we je een tekening opbouwen in 2D vanaf de tekeningobjecten, het plaatsen van afmetingen en teksten, tot het afdrukken van het project. Hierbij worden bibliotheekelementen (blokken) gebruikt.  Tijdens opleiding AutoCAD 2 leren we je 2D objecten sneller tekenen in functie van 3D tekenen. Opvragen van technische kenmerken gebeurt in een handomdraai. Door toepassen van parameters wordt de tekensnelheid opgedreven. Je leert ook alle mogelijkheden van de lay-out doeltreffend te gebruiken. 

meer info 

3D AutoCAD 1 en 2

Tijdens deze opleiding leren we je eenvoudige en complexe 3D tekenen. Je tekent met massieve 3D volumes (3D Solids), maar ook met vlakkenmodellen (Surfaces) en maaswerken (Mesh). Je leert ook alle mogelijkheden van de 3D lay-out doeltreffend te gebruiken en het 3D model fotorealistisch weergeven.

meer info 

​Sketchup Make (Pro)

Sketchup Make is een gratis programma waarmee je op een relatief vlugge manier plannen in driedimensionale beelden kan brengen. Het programma biedt je de mogelijkheid om je eigen huis, tuin, keuken, … uit te tekenen. Ook architecten en interieurvormgevers maken er gebruik van.

Tijdens deze opleiding leren we je hoe je op een creatieve en eenvoudige manier je 2D-tekeningen kan omzetten in 3D.

meer info 

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.