Rijtechnieken vrachtwagens

Dit luik van de opleiding bestaat uit drie modules. 

Rijtechnieken vrachtwagens 1

In deze module komen de theoretische aspecten aan bod zodanig dat je weet hoe een zwaar en omvangrijk voertuig, geschikt voor goederenvervoer op de openbare weg, moet bestuurd worden. De chauffeur wordt geacht dit behendig te doen en in overeenstemming met de geldende wetgeving.

Deze module duurt 40 lestijden.

Rijtechnieken vrachtwagens 2

De vrachtwagenchauffeur bestuurt, volledig autonoom en op eigen verantwoordelijkheid, een zwaar en omvangrijk solovoertuig, geschikt voor goederenvervoer op de openbare weg. De chauffeur wordt geacht dit behendig te doen en in overeenstemming met de geldende wetgeving. In deze module komen de praktische aspecten aan bod (vrachtwagen type C).

Deze module duurt 80 lestijden.

Rijtechnieken vrachtwagens 3

De vrachtwagenchauffeur bestuurt, volledig autonoom en op eigen verantwoordelijkheid, een zware en omvangrijke voertuigencombinatie, geschikt voor goederenvervoer op de openbare weg. De chauffeur wordt geacht dit behendig te doen en in overeenstemming met de geldende wetgeving. In deze module komen de praktische aspecten aan bod (vrachtwagen type C + E). Onder een voertuigencombinatie wordt verstaan een ‘geleed’ voertuig, d.i. een vrachtwagen met aanhangwagen of wipkar of een trekker met oplegger.

Deze module duurt 120 lestijden.

Behaal je diploma secundair onderwijs

De volledige opleiding vrachtwagenchauffeur leidt in combinatie met het certificaat AAV (TKO) tot een diploma secundair onderwijs.

klik hier voor het stappenplan

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod techniek

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze technische module? Laat gerust je gegevens na.