ICT en administratie

Je diploma behaal je van zodra je de AAV-modules en de specifieke modules succesvol afrondt. Je kan modules uit de Aanvullende Algemene Vorming tegelijk volgen met de specifieke opleiding, of je kan starten met AAV en in een tweede fase een specifieke opleiding volgen.

C Tko Algemeen
F Tko Meisje Aan Pc

Wat leer je in deze opleiding?

Deze opleiding is gericht op ICT-vaardigheden die in een administratieve context gebruikt kunnen worden. De opleiding omvat drie belangrijke pijlers:

  • op het vlak van informatica: gegevens en bestanden organiseren en beheren, zowel online als offline, alsook informatie en content delen,
  • op het vlak van communicatie: een verscheidenheid aan ICT-tools gebruiken om met anderen te communiceren, afspraken te plannen, content en informatie te delen en te presenteren,
  • op het vlak van Content creatie: een verscheidenheid aan digitale content ontwikkelen, al dan niet samen met anderen, voornamelijk voor administratieve toepassingen.

De opleiding maakt je klaar voor een administratieve functie binnen een bedrijf, waarbij vooral de focus wordt gelegd op de ICT-vaardigheden, in het bijzonder op het vlak van Content creatie, communicatie en informatiemanagement.

C Tko Adm

Hoe zijn onze opleidingen opgebouwd?

De specifieke opleiding is opgebouwd uit modules van 60 lestijden. De volgorde waarin je de modules kan volgen vind je terug op het structuurschema.  De meeste modules kan je pas aanvatten indien je geslaagd bent in de voorafgaande module. Na het slagen voor een module krijg je een “deelcertificaat”. 

Na volledige afwerking van alle modules van de opleiding in combinatie met de Aanvullende Algemene Vorming behaal je het diploma secundair onderwijs.

Dag-en/of avondonderwijs

Voor de opleiding ICT en administratie kan je bij CREO alle modules behalen via dag -en:of avondonderwijs. Je kan de volledige opleiding zowel volgen in campus Kortrijk (overdag) als in campus Roeselare (enkel 's avonds). Een vlotte combinatie dag- en avondonderwijs is ook mogelijk.

Verschillende modules worden in gecombineerd onderwijs gegeven. Dit houdt in dat er contactonderwijs (les) is en studiewerk (o.a. opdrachten via het digitaal leerplatform) dat thuis kan gebeuren. Deze formule is ideaal voor mensen die overdag werken en/of een druk persoonlijk leven hebben. 

Hoe lang duurt de opleiding? 

Gemiddeld heb je 2 jaar nodig om de volledige opleiding AAV + specifiek gedeelte met succes af te ronden. De tijdsduur hangt af van vrijstellingen die je bekomt op basis van je rapport of door proeven die je aflegt voor de start van je opleiding. Voor sommigen lukt dit zelfs in 1 jaar. Vermits we modulair werken kan je het traject ook spreiden over een langere periode.

Opleiding Lesuren Edu. verlof  Prijs Extra kost
ICT en administratie (diplomagericht)
van 10/09/2018 tot 30/06/2019
in Campus Scheutistenlaan Kortrijk
maandag & vrijdag
diverse
Kosten: Kosten: - Volg een infosessie

Hou me op de hoogte in verband met het opleidingsaanbod TKO

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met TKO (diploma secundair onderwijs) Laat gerust je gegevens na.