Wijnkenner: opleidingstraject

Na de beroepsopleiding Wijnkenner kan de cursist Franse wijn en wereldwijnen degusteren en serveren, de gepaste wijn bij specifieke gerechten adviseren en professioneel wijnproeven.

F Wijn
C Wijn

Na deze volledige opleiding (4 modules) kan de cursist:

  • de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten
  • het vinificatieproces verklaren
  • voor de bewaring van de wijn instaan
  • wijn op een correcte manier degusteren
  • de verschillende wijnen op een correcte manier serveren
  • de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven
  • voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen instaan
  • de verschillende wijngebieden in Frankrijk met hun regio's en eigenschappen beschrijven
  • wijnen serveren
  • een wijnvoorraad beheren
  • professioneel wijnproeven
  • de verschillende wijngebieden buiten Frankrijk met hun eigenschappen beschrijven
  • wijnen serveren
  • in functie van de spijskaart een wijnkaart samenstellen
  • een wijn aan een gerecht koppelen.