Wijnkenner: opleidingstraject

Na de beroepsopleiding Wijnkenner kan de cursist Franse wijn en wereldwijnen degusteren en serveren, de gepaste wijn bij specifieke gerechten adviseren en professioneel wijnproeven.

Fs Culinair 10

Na deze volledige opleiding (4 modules) kan de cursist:

  • de reglementering en algemene wetgeving van wijn toelichten
  • het vinificatieproces verklaren
  • voor de bewaring van de wijn instaan
  • wijn op een correcte manier degusteren
  • de verschillende wijnen op een correcte manier serveren
  • de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen beschrijven
  • voor de netheid en hygiëne van de bar en bijhorende lokalen instaan
  • de verschillende wijngebieden in Frankrijk met hun regio's en eigenschappen beschrijven
  • wijnen serveren
  • een wijnvoorraad beheren
  • professioneel wijnproeven
  • de verschillende wijngebieden buiten Frankrijk met hun eigenschappen beschrijven
  • wijnen serveren
  • in functie van de spijskaart een wijnkaart samenstellen
  • een wijn aan een gerecht koppelen.
F Wijn
C Wijn